Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013


Η Hally & Son ξαναφέρνει στο προσκήνιο γυαλιά ηλίου και οράσεως μιας άλλης εποχής.
Humphrey Bogart, Marilyn Monroe, Beatles, John Kennedy, Johnny Depp και πολλοί άλλοι ξεχώρισαν με αυτές τις δημιουργίες. Γυαλιά εμπνευσμένα απο σταρ μιας άλλης δεκαετίας αναβιώνουν αναδεικνύοντας ενα παρελθόν με μοναδικά retro σχήματα, vintage γραμμές και έντονη αίσθηση αυθεντικότητας της εποχής.

Ποιός ήταν ο Hally & Son;
Ο κ. Hally ήταν ένας τεχνίτης που στον ελεύθερο χρόνο του, χρησιμοποιώντας άχρηστα απομεινάρια μετάλλου και πλαστικού προσπαθούσε να δημιουργήσει την γενική ιδέα των γυαλιών. Φιλοδοξία του να ζήσει το όνειρο ώς επιχειρηματίας και να διδάξει την τέχνη στο μονάκριβο γιο του.

Η συλλογή σχεδιάστηκε όταν βρέθηκε ένα κουτί που περιείχε παλιές σημειώσεις, σχέδια και ημιτελή γυαλιά. Η εταιρεία, που παράγει σκελετούς γυαλιών από το 1959, αξιοποίησε τις σημειώσεις και ονόμασε την συλλογή απο τον δημιουργό της.

Η συλλογή
Η αρχική συλλογή περιλαμβάνει επτά μοντέλα κατασκευασμένα απο κέρατο βουβάλου 
(real horn) το καθένα με τη χρονολογία του ώς σήμα αυθεντικότητας της χρονιά που κατασκευάστηκε, φορέθηκε και έγινε σύμβολο εποχής. Λόγω κόστους τα γυαλιά επανακυκλοφόρησαν και σε κόκκαλο (acetate) και διατίθενται ακριβώς στα ίδια χρώματα και σχέδια όπως τα αρχικά, πάντα απο την Hally & Son.

Δείτε τα Hally & Son στο STAROPTICAL0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου